פרויקט זה נעשה במסגרת קורס עיצוב חוויית משתמש של החוג מט"ר באוניברסיטה העברית. היינו שלוש סטודנטיות בצוות עם התמחויות במנהל עסקים ובפסיכולוגיה. בפרויקט זה הייתי הוגת הרעיון, ביצעתי מחקר משתמשים שכלל ראיונות וסקר, איפיינתי ועיצבתי חלקים מרכזיים באפליקציה.
זוכרים את תקופת הקורונה?
פרויקט זה נוצר מצורך אישי שלנו כסטודנטיות בתקופת הקורונה. היה עלינו לנהל המוני משימות ולימודים במקביל, בלי שגרה ברורה ועם המון הסחות דעת בבית. המעמסה הרגשית והלחץ השפיעו עלינו במהירות אך לא הצלחנו להיות מספיק אפקטיביות.
מחקר משתמשים
מהרעיון הראשוני הזה יצאנו למחקר. בחרנו להתמקד בסטודנטים כקהל היעד. המחקר כלל מענה על סקר וראיונות עם 44 סטודנטים. המסקנות העיקריות שלנו היו:
הסטודנטים הרגישו עייפים, בודדים, מתוסכלים ומותשים מעומס המשימות בשגרה שלהם.
השגרה הלחוצה השפיעה גם על הבריאות שלהם – התאמנו פחות, אכלו יותר ג'אנק פוד ונשארו יותר בבית.
בסופו של יום עדיין נשארות להם משימות רבות שמחכות להם.
הם שואפים לתחזק שגרה מאוזנת ובריאה, גופנית, רגשית ונפשית.
הקורונה והלמידה מרחוק אילצו אותם לרכוש כישורים חדשים ללמידה תוך כדי תנועה, זמן שלא היה להם להשקיע בכך.
מתוך תובנות אלו, יצרנו את האפליקציה שלנו:
Super Me
הופכת את השגת משימות וניהול זמן יעיל למשחק
האפליקציה מלווה את הסטודנט במהלך היום בהשלמת המשימות וניהול הזמן שלו. הסטודנט הוא גיבור-על באפליקציה אשר "מציל את העולם" באמצעות השגת המטרות היומיומיות שלו מהחיים האמיתיים. הוא יכול להחליט שהוא מתחיל משימה ולהיכנס למצב פוקוס , וכן להחליט במצב זה לחסום את הסחות הדעת מהטלפון. האפליקציה גם מבוססת מיקום ומשקפת את מצב השמיים לפי מיקום הסטודנט.
כך, האפליקציה עוזרת לסטודנטים להתרכז בביצוע משימה בזמן הנכון להם, ומדרבנת ומעודדת אותם לבצע אותן. כמו כן, היא מעצימה ומחזקת את הסטודנטים בהמשלמת משימותיהם, ועוזרת להם להיות גאים בהצלחות שלהם. בנוסף, היא מחברת את הסטודנט לשעות היום ונותנת תחושה של מעבר הזמן כמו במציאות.
מהלך העבודה
Paper Wirefreames
בהתחלה, התרכזנו בצורך הבסיסי שמצאנו – ריכוז למשך הזמן ובזמן המתאים לסטודנט, ויצרנו שרטוטים כלליים על נייר.
User Flow
בנינו בהתאם את מהלך האפליקציה, את הפעולות שניתן לעשות בה וכיצד ניתן להגיע לכל מסך:
Digital Wireframes
יצרנו שרטוטים דיגיטליים פשוטים וברורים. רצינו שהפוקוס על המשימות יישמר והסטודנט לא יוסח מהאפליקציה. שיפרנו את שלב זה באמצעות פידבק שקיבלנו מחברינו לכיתה עד שהגענו לעיצוב מלא.
Design System
היה לנו חשוב שהעיצוב יהיה משחקי וכייפי, אך עדיין פשוט ולא מעמיס על הסטודנט. כך, הדגשנו שמשימות יכולות להיות כיפיות אבל לא הסחנו את דעת הסטודנט מביצוען.
השתמשנו במוטיב הקומיקס וגיבורי העל: דו-מימדיות, צבעוניות, ניגודיות עזה וגופני קומיקס. מוטיב זה ידוע, ברור ומספק בידול מאפליקציות פוקוס וניהול משימות אחרות שהן פשוטות ונקיות בעיצובן.
מסכים נבחרים מהפרוטוטייפ המלא
יצרנו עיצוב מלא של כלל המסכים באפליקציה ופרוטוטייפ דיגיטלי. בחנו את הפרוטוטייפ על חברנו לכיתה ותיקנו את העיצוב בהתאם. לפניכם מספר מסכים נבחרים, תוכלו להכנס לפרוטוטייפ המלא דרך הנספחים.
חומרים נוספים
הפרוטוטייפ הדיגיטלי המלא ב – Figma, תוכלו לבחון בעצמכם את האפליקציה