SpaceGivers

SpaceGivers

פרויקט הקמת מיזם זה התחיל מתוך חוויה אישית שלי. גילו לאבא שלי סרטן בפעם השנייה בדיוק לפני תחילת שנת הלימודים. מתוך חוויית הליווי והתמיכה שלי בו, נוצר הפרויקט הזה. 

פרויקט זה נעשה בצוות של ארבע חברות צוות בחוג מט"ר באוניברסיטה העברית, כשכל אחת מתמחה בתחום נוסף (אני במנהל עסקים, והן בתקשורת ומדעי המחשב).

התפקידים שלי בצוות

בפרוייקט הזה הייתי הוגת המיזם ומובילת הצוותוכן היו לי תפקידים נוספים במגוון תחומים:

  • מחקר וניתוח – ערכתי ראיונות, ניתחתי אותם והסקתי מהם תובנות; חקרתי על הפוטנציאל בשוק העולמי, מערכת הבריאות הישראלית ועל העמותות, וכן אספתי, ניתחתי וקטלגתי פוסטים מ9 קבוצות פייסבוק.
  • אפיון ועיצוב חוויית משתמש – איפיינתי ועיצבתי את הפלטפורמה
  • מודל עסקי – הייתי גורם משמעותי בקבלת ההחלטה כדי לשווק ולמכור את המוצר ולאילו לקוחות (B2B2C

הצצה לחיי מלווה של חולה סרטן

כשהאהוב שלך חולה בסרטן, החיים שלו משתנים ברגע, אבל גם החיים שלך, כאדם הקרוב אליו.אתה מקבל טייטל חדש – מלווה, או caregiver, שאותו אתה נושא במשרה מלאה.

המציאות ישר מכה בפנייך, מבלי שהצלחת לעכל את המצב החדש. פתאום יש בירוקרטיה, רופאים, תורים, בדיקות, אך גם תפקוד יום יומי – העבודה והקריירה שלך, תחזוקת הבית והמשפחה. בנוסף לכך, יש הרבה השפעות רגשיות – פחד, חרדה, תחושת חוסר שליטה ואי-וודאות, מתח, לחץ…

וכך, אתה כמלווה מעצמך לחולה שבו אתה מטפל ולהישרדות היומיומית. אבל אתה משאיר לעצמך כאדם, אתה מתבטל ואף מבטל את עצמך
יתרה מכך, חוויית הליווי מפוזרת, אתה צריך לפנות להרבה גורמים שונים בדרך כדי לקבל מענה ואף אחד מהם לא מתמקד בך כמלווה באופן בלעדי

הכירו את SpaceGivers

מרחב דיגיטלי בטוח, אשר תומך ומעצים מלווים בלתי-פורמליים במהלך מסע הליווי שלהם

מתוך התובנות שגיבשנו במחקר, ייצרנו מרחב דיגיטלי ששם משקל משמעותי על ההיבטים המנטליים והנפשיים של המלווה, מרחב שממוקד רק בו ובעוד מלווים כמותו. הפלטפורמה מקדישה את כל כולה למסע הליווי האינדיוידואלי, מעצימה את המלווה ונותנת לו את כל תשומת הלב.

יומן מודרך

פיצ'ר זה נוצר מתוך הצורך המהותי ביותר שמצאנו ואינו מקבל מספיק מענה – שחרור רגשות שהמלווים אוגרים בבטן ודוחקים הצידה כחלק מהחוויה הרגשית שלהם במסע הליווי. 

המלווים מתעדים את המחשבות והרגשות שלהם בפלטפורמה באמצעות "הגרלת" משימות או תיעוד חופשי של התחושות במגוון אמצעי מדיה שונים המתאימים להם. 

תכנון ורפלקציה

באמצעותו המלווה מפריד את המשימות והניהול היום-יומי של החולה והמחלה מהלו"ז בשגרה, ומתכנן את המשימות מיום ליום. כך, ניתן ליצור תחושת מסוגלות וודאות במנות קטנות, כי אי אפשר באמת לתכנן קדימה.  

בנוסף, ניהול וניתוח דרכי התיעוד הרגשיים ביומן המודרך מאפשרים להבין אילו דרכי תיעוד מתאימות למלווה ותובנות בהסתכלות אחורה על סיטואציות שונות.

הקהילה

אחת התובנות החשובות שעלו מהמחקר היא שלמלווה חשוב שיהיה אדם שיודע בדיוק מה הוא עובר כמלווה. ברגע שחיבור בין מלווים נוצר, יש שיח משותף על החוויה, הרגשות והמחשבות של כל אחד במסע הליווי שלו, והם אף יכולים ללמוד ולתמוך זה בזה. עבור מלווים מסוימים שדיברנו איתם לא היה אדם כזה, והם מאוד התרגשו מהרעיון שתהיה קהילה רק להם.

הצצה לתהליך המחקר

שלב א' - הבנת הצורך

בחלק הראשון חקרנו על צרכי המלווים והמענה שהם מקבלים כיום. שמנו דגש חשוב גם להבין כיצד הם פותרים כעת את הצרכים הללו. עשינו זאת באמצעות:

  • 15 ראיונות עומק עם משתמשים פוטנציאליים על חווייתם כמלווים (User Research)
  • 9 קבוצות פייסבוק ומיפוי חוויית המלווים מפוסטים במשך שנה
  • יותר מ-50 אתרים, מאמרים, ספרים, סרטוני יוטיוב ופודקאסטים לבחינת חוויית הליווי והמענה שהמלווה מקבל מהסביבה, הממשלה, מערכת הבריאות והעמותות בישראל

מתוך המחקר הנרחב שעשינו בשלב זה, הגענו למסקנות העיקריות אשר היו הבסיס בפיתוח ועיצוב המוצר.

שלב ב' - בדיקת הפתרון והצלחתו העסקית

לאחר שחקרנו לעומק את הצרכים של המלווים והסקנו מהמחקר שלנו תובנות, גיבשנו את הפתרון שלנו. בשלב זה חקרנו האם הפתרון שלנו עונה על הצרכים של המלווים ומה הפונטציאל של המוצר להצליח עסקית. עשינו זאת באמצעות:

  • 9 ראיונות עם משתמשים פוטנציאליים אשר השתמשו במוצר בזמן הראיון (User Testing)
  • 10 מאמרים של ניתוחים והערכות שוק – גודל השוק, מגמות וטרנדים בשוק ההשקעות

חומרים נוספים

פרזנטציית הסיום שלנו בכנס הרשמי של מט"ר
5 דקות שמדמות פיץ' (pitch) למשקיעים.
המציגה הינה לי מתן, אחת מחברות הקבוצה.

ציון הפרויקט (והקורס): 100